Bandenspanningsysteem
ATIS = Automatic Tyre Inflation System

Het ATIS automatische bandenspanningssysteem maakt gebruik van perslucht van de aanhangwagen/oplegger om een band bij te pompen die luchtdruk verliest.

Het automatische bandenspanning systeem van PSI is in tegenstelling tot de meeste “monitoring/controle” systemen een ACTIEF systeem dat de bandendruk steeds op zijn ideale spanning houdt en indien nodig al rijdend bijpompt.
Hierdoor wordt:

(1) het brandstofverbruik verlaagd.
Gemiddeld 3% minder brandstofverbruik.

(2) de levensduur van de banden verhoogd.
De levensduur van de banden wordt gemiddeld met 10% verlengd.

(3) bijna alle klapbanden vermeden.
Sterk verminderde slijtage, ook op herrubberde banden.

(4) de bedrijfszekerheid van het voertuig aanzienlijk verhoogd.
Geen onnodige stilstand door bandenpech.
Geen vertraging van uw transporten/ leveringen.

Een indicatielampje, dat op het kopschot van de aanhangwagen/oplegger gemonteerd is, signaleert een mogelijk verlies van druk. Met dit controlelampje kan ook de correcte werking van het systeem gecontroleerd worden. Een terugslagklep, die geïntegreerd is in de vulslang, beschermt elke andere aangesloten band in geval van extreem drukverlies.

Het drukventiel, dat in de controle box geïntegreerd is, beschermt het rem- en luchtveersysteem bij overmatig drukverlies. Hierdoor is de werking van het rem- en luchtveersysteem te allen tijde gegarandeerd.

ATIS wordt door ons vakkundig team gemonteerd op alle merken trailerassen.

Met dit systeem is een brandstof verbruiksreductie van drie procent mogelijk en wordt de levensduur van banden met tien procent verlengd.